Udviklingen indenfor unge og pengespil i Danmark

I de seneste år er der blevet øget opmærksomhed på unges pengespilsadfærd i Danmark. Flere undersøgelser viser, at der er en stigende tendens til, at unge deltager i pengespil, herunder online spillemaskiner, sportsbetting og lotterier.

En undersøgelse fra 2020, som blev lavet af Center for Ludomani i samarbejde med Danske Spil, viste, at 12% af de unge i alderen 18-24 år spiller på online spillemaskiner mindst én gang om ugen. Undersøgelsen viste også, at 6% af de unge spiller på sportsbetting mindst én gang om ugen.

Derudover viser tal fra Spillemyndigheden, at antallet af unge mellem 18 og 24 år, som er registreret hos en online spiludbyder, er steget markant i de seneste år. I 2016 var der ca. 34.000 unge registreret hos en spiludbyder, mens tallet i 2020 var steget til ca. 61.000.

Denne stigende tendens er bekymrende, da forskning viser, at unge er mere sårbare overfor udviklingen af spilafhængighed end voksne. Der er derfor øget fokus på at forebygge og behandle spilafhængighed hos unge, og Spillemyndigheden har iværksat en række tiltag, herunder et krav om NemID-login og en række kampagner, der skal øge opmærksomheden på risikoen ved pengespil.

Har du mistanke om et spilmisburg?

Hvis man har mistanke om, at en ung har et spilmisbrug, er det vigtigt at handle hurtigt for at undgå, at problemet forværres. Her er nogle ting, man kan gøre:

  1. Tale med den unge: Start med at tale med den unge om din bekymring og spørg ind til, hvordan vedkommende har det. Det er vigtigt at være lyttende og anerkendende overfor den unges oplevelser og følelser.
  2. Søg hjælp: Kontakt en professionel for at få hjælp og vejledning. Det kan være en læge, en psykolog eller en misbrugsbehandler. De kan give råd og vejledning om, hvordan man bedst hjælper den unge med et spilmisbrug.
  3. Få styr på økonomien: Det kan være en god idé at få styr på den unges økonomi, da spilmisbrug ofte kan medføre økonomiske problemer. Hjælp den unge med at lave et budget og få styr på gælden.
  4. Søg støtte: Det kan være en stor støtte for den unge at have nogen at tale med, som også har erfaring med spilmisbrug. Der findes forskellige støttegrupper og organisationer, som kan hjælpe både den unge og pårørende.
  5. Sæt grænser: Hvis den unge er under 18 år, kan det være nødvendigt at sætte grænser for, hvor meget tid og penge der bruges på spil. Det kan også være en god idé at fjerne adgangen til spillemaskiner og online spil.

Det er vigtigt at huske, at det kan være en svær og langvarig proces at komme ud af et spilmisbrug, og det kræver ofte professionel hjælp. Det er derfor vigtigt at søge hjælp så tidligt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *